-فرم_پیشنهاد/form_221
فهرست مطالب
در بازار امروزی وسایل نقلیه که همواره با افزایش قیمت خودرو ها و قطعات یدکی اتومبیل روبرو هستیم ، همه رانندگان در صدد هستند ، ضمن رانندگی ایمن ، با تهیه بیمه اتومبیل : بیمه شخص ثالث و بیمه بدنه خودرو ، خسارت های جانی و و مالی کاهش دهند . اما خرید بهترین بیمه نیازمند اطلاعاتی است . در این مقاله درصدد هستیم که راهنمای کامل وجامع بیمه بدنه را ارائه دهیم اما ابتدا باید بدانیم بیمه بدنه چیست؟ پس با مطالب ارائه شده توسط بیمه بلو در این مقاله همراه ما باشید تا همه چیز درمورد بیمه بدنه اتومبیل وتعهدات بیمه بدنه خودرو آشنا بشیم .
چرا بیمه بدنه برای ماشین بخریم ؟
به دلیل افزایش ارزش خودرو قطعات مورد نیاز اتومبیل نیز بسیار گران شده است .در صورت تصادف بیمه شخص ثالث خسارت های جانی ومالی زیان دیده را پوشش میدهد ولی شامل هزینه های خودرو بیمه گذار نمی شود برای خسارت خودرو آسیب دیده مقصر حادثه (بیمه گذار)بیمه بدنه مطرح میگردد. شرایط استفاده از بیمه بدنه اتومبیل برای جبران خسارت خودروی شما به شرح زیر است :
بیمه بدنه چیست ؟
بیمه بدنه ماشین ، یک بیمه اختیاری است که خسارت های وارد شده به بدنه خودرو را تحت پوشش می دهد. این بیمه ، در صورت بروز حادثه ، هزینه های تعمیر یا تعویض قطعات آسیب دیده خودرو را به عهده میگیرد. این بیمه مواردی را به عنوان خسارات اصلی به طور کلی پوشش می دهد ولی تعدادی از پوششهای اضافی نیز از طرف شرکتهای بیمه ارائه می شود که شما می توانید با پرداخت مبلغی آنها را نیز برای خود تهیه نمایید تا ریسک های کمتری متوجه شما و مورد بیمه شما باشد. بیان این نکته نیز ضروری است که طبق قانون ، جبران بعضی از خسارت ها توسط بیمه بدنه ممکن نیستند.
فرانشیز چیست؟
فرانشیز به صورت خلاصه در بیمه یعنی درصد یا مبلغی از میزان خسارت که در تعهد شرکت بیمه نبود و به عهده خریدار بیمه یا همان بیمه گذار است .
الف) :
تبصره : در صورت تحقیق هریک از مواردزیر یا همزمان 10 % به فرانشیز های فوق اضافه میگردد:
ب : فرانشیز خسارت های کلی ناشی از تصادم ، تصادف و آتش سوزی جهت کلیه وسایل نقلیه 10% مبلغ خسارت است.
ج :فرانشیز خسارت های سرقت اعم از جزئی و کلی همچنین حوادث وتصادفات ناشی از سرقت 20%مبلغ خسارت است .
( تصادم یعنی چی : اگر در سانحه شخص راننده با هر شی ثابتی یا احشام برخورد کرده و حیوان دچار خسارت جانی یا مالی شود تصادف رخ داده است . در این نوع تصادف ها ، راننده مقصر باید به مالک حیوان خسارت پرداخت کند.)
پوشش های اصلی بیمه بدنه خودرو عبارتند از:
پوشش های اضافی بیمه بدنه چیست؟
هیچ گونه الزامی برای تهیه این پوشش های بیمه بدنه وجود ندارد ولی شما می توانید با پرداخت مبلغ اضافه ای خودروی خود را تحت پوشش این موارد نیز قرار دهید تا ریسک های کمتری متوجه شما باشد.
پوشش های اضافی بیمه بدنه اتومبیل عبارتنداز:
مواردی که تحت پوشش بیمه بدنه نیستند :
طبق قوانین بیمه بدنه ، خسارت های زیر تحت پوشش این بیمه نامه اتومبیل قرار نمیگیرد:
عوامل موثر در حق بیمه :
ارزش خودرو ، پوشش های تکمیلی انتخاب شده ، سال ساخت ، نوع خودرو ،کاربری خودرو ، تخفیف عدم خسارت از عواملی هستند که در تعیین حق بیمه نقش دارند.
تخفیف های بیمه بدنه خودرو :
نکته : حداکثر تخفیف قابل ارائه در بیمه بدنه از 70% تجاوز نخواهد کرد
درصورتی که بیمهگذار این مبلغ مابه التفاوت را پرداخت نکند ، قرارداد بیمه فسخ می شود . حال درصورتی که بعد از وقوع خسارت ، مشخص شود خودرو در شرایط خطر نامتعارفی قرار داشته است ، بیمهگر می تواند خسارت را بر اساس نسبت حق بیمه اولیه به حق بیمه شرایط جدید پرداخت نماید .
علاوه بر این، بیمهگذار باید مدارک لازم و سایر اطلاعات راجع به حادثه و خسارت واردشده به خودرو را که از وی خواسته می شود، در اختیار بیمهگر قرار دهد . اگر بیمهگذار از ارائه هر یک از موارد مذکور خودداری کند ، بیمهگر می تواند ادعای
خسارت وی را رد کند . البته درصورتی که بیمهگذار به دلایلی موجه از ارائه اطلاعات خودداری کرده باشد، جای نگرانی وجود ندارد و شرکت بیمه خسارت وی را پرداخت می کند .
پس از آنکه میزان خسارت قابل پرداخت به تأیید برسد و مدارک لازم تکمیل شود ، بیمهگر 15 روز مهلت دارد تا خسارت بیمهگذار را پرداخت کند . این مهلت ، در مورد سرقت 60 روز است . این 60 روز از زمان اعلام خسارت به بیمهگر آغاز می شود .
در زمان خرید بیمه بدنه ، یکی از اطلاعاتی که از بیمهگذار دریافت میشود ، ارزش روز وسیله نقلیه است . درصورتی که به هر دلیلی ارزش خودرو در زمان وقوع حادثه ، بیشتر از ارزش اعلام شده در بیمهنامه باشد ، بیمهگر متناسب با مبلغ زمانی که
وسیله نقلیه بیمه شده است مسئول جبران خسارت خواهد بود .
درصورتی که :
در شرایطی که :
بیمه گذار میتواند قرار داد بیمه خود را فسخ کند
چه زمانی بیمه بدنه بدون دخالت دو طرف باطل می شود ؟
این اتفاق زمانی رخ می دهد که خودرو به علت وقوع حادثه ای که جزو محدوده پوشش دهی بیمه بدنه نیست ، از بین برود .
فسخ بیمه بدنه در زمان نیاز برای فروش خودرو :
در هنگام فروش خودرو ، می توان بیمه بدنه را فسخ و باقی حق بیمه بدنه را تا تاریخ سررسید از بیمهگر دریافت کرد . همچنین درصورتی که بیمهگذار بخواهد می تواند بیمه بدنه خودروی خود را به مالک جدید بسپارد و تعهدات شرکت بیمه در قبال مالک جدید ادامه پیدا کند .
نکته مهمی که در این میان مطرح می باشد ، آن است که در صورت انتقال مالکیت خودرو ، بیمهگر هیچ گونه مسئولیتی در قبال خسارت های وارد شده در مقابل مالک جدید ندارد ؛ بنابراین درصورتی که هنگام خرید خودرو ، فروشنده اصرار بر آن کند که می توان خسارت واردشده به خودرو را از طریق بیمه بدنه دریافت کرد ، خریدار نباید این موضوع را قبول کند ؛ چراکه بیمه بدنه متعلق به شخص است نه خودرو .
نحوه محاسبه بیمه بدنه به شرح زیر می باشد :
درصورت فروش خودرو وخریداری خودرو جدید به شرط یکسان بودن مالکیت خودرو با بیمه گذار قبلی و بازدید مجدد خودرو جدید و یکسان بودن نوع کاربری خودرو انتقال با پرداخت ما به التفاوت حق بیمه انجام خواهد شد
نکته : این انتقال به خودرو های اقوام درجه یک بیمه گذار نیز قابل انجام می باشد ( اقوام درجه یک پدر،مادر،همسر، فرزند)
نکات تکمیلی
در زمان خسارت به این نکته ها توجه گردد
درزمان خسارت مدارک زیر مورد نیاز می باشد :
سند مالکیت خودرو ،گواهی نامه مقصر ، بیمه نامه شخص ثالث ، ارائه بیمه نامه بدنه ، ارائه شماره حساب معتبر ، ارائه گزارش های مقامات راهنمایی رانندگی (کروکی )
نکته : در خسارت اول ارائه گزارش مقامات راهنمایی رانددگی اتالزامی نیست ولی در خسارت دوم به بعد ارائه گزارش مقامات راراهنمایی رانندگی (کروکی ) الزامی میباشد